Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
31 Jul

Halı Yıkama Firması

Şimdiye civarı yer alan en henüz önceki Kur’an-ı Kerim bölümlerinden biri, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde ortaya çıkarıldı. Karbon testi, iki parşömendeki el yazmasının bin 370 sene öncesine ilişkin olduğunu gösterdi.

İngiliz Kütüphanesi’nin el yazması uzmanlarından Muhammed İsa Valey, “Bu son derece merak veren keşfin, Halı Yıkama Firması İslam dünyasında kocaman sevince yöntem açacağına eminim” dedi.

Hicaz Arapçasında yazılmış Kur’an-ı Kerim’in, Birmingham Üniversitesi Kütüphanesi’nde Ortadoğu’dan iştirak eden kitaplar ve belgeleri gözden geçiren bir doktora öğrencisi aracılığıyla yer aldığı belirtildi.

Birmingham Üniversitesi Özel Koleksiyonlar Müdürü Susan Worrall, doktora öğrencisinin önerisiyle el yazmasına yaşının belirlenmesi amaçlı karbon testi uygulandığını ve test sonucunun kendilerini şaşkına çevirdiğini söyledi. Worrall, Halı Yıkama Firması “Dünyanın en henüz önceki Kur’an-ı Kerimlerinden birinin üniversitemizde olması, düş dahi edemeyeceğimiz bir şeydi” dedi.

Worrall, sayfaları sergilemeyi tasarıladıklarını kaydetti.

- Yazan kişinin, Hz. Muhammed’le benzer dönemde içinde bulunduğu tahmin ediliyor

Oxford Üniversitesi Radyo Karbon Hızlandırıcısı Halı Yıkama Firması Birimi’nde yapılmış olan test, sayfaların 568 ve 645 seneleri içinde yazıldığını ortaya çıkardı.

Birmingham Üniversitesi Hristiyanlık ve İslamiyet Profesörü David Thomas, “Bu el yazmaları, İslamiyet’in kurulduğu ilk yıllara ait. Kur’an-ı Kerim, 610 ve 632 seneleri içinde indirildi. Bu el yazmalarını yazan kişinin, Hz. Muhammed’le benzer dönemde yaşadığını, hem de peygamberi tanıdığını düşünüyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in bölümlerinin evvel parşömen, taş, palmiye yaprakları ve develerin kürek kemikleri üst kısmına yazıldığını hatırlatan Thomas, Halı Yıkama Firması mukaddes kitabın henüz ardından 650 seneninde kitap haline getirildiğini ve üçüncü halife Osman bin Affan aracılığıyla dağıtıldığını söyledi.

El yazması Kur’an-ı Kerim sayfaları, Irak’ta dünyaya iştirak eden Keldani Kilisesi mensubu Alphonse Mingana aracılığıyla toplanıp 1920′li senelerde İngiltere’ye getirilen tahmini 3 bin kitap ve belge içinde yer alıyor.

ANKARA () – Şimdiye civarı yer alan en henüz önceki Kur’an-ı Kerim bölümlerinden biri, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde ortaya çıkarıldı. Karbon testi, iki parşömendeki el yazmasının bin 370 sene öncesine ilişkin olduğunu gösterdi.

İngiliz Kütüphanesi’nin el yazması uzmanlarından Muhammed İsa Valey, “Bu son derece merak veren keşfin, İslam dünyasında kocaman sevince yöntem açacağına eminim” dedi.

Hicaz Arapçasında yazılmış Kur’an-ı Kerim’in, Halı Yıkama Firması Birmingham Üniversitesi Kütüphanesi’nde Ortadoğu’dan iştirak eden kitaplar ve belgeleri gözden geçiren bir doktora öğrencisi aracılığıyla yer aldığı belirtildi.

Birmingham Üniversitesi Özel Koleksiyonlar Müdürü Susan Worrall, doktora öğrencisinin önerisiyle el yazmasına yaşının belirlenmesi amaçlı karbon testi uygulandığını ve test sonucunun kendilerini şaşkına çevirdiğini söyledi. Worrall, “Dünyanın en henüz önceki Kur’an-ı Kerimlerinden birinin üniversitemizde olması, düş dahi edemeyeceğimiz bir şeydi” dedi.

Worrall, sayfaları sergilemeyi tasarıladıklarını kaydetti.

- Yazan kişinin, Hz. Muhammed’le benzer dönemde içinde bulunduğu tahmin ediliyor

Oxford Üniversitesi Radyo Karbon Hızlandırıcısı Birimi’nde yapılmış olan test, sayfaların 568 ve 645 seneleri içinde yazıldığını ortaya çıkardı.

Birmingham Üniversitesi Hristiyanlık ve İslamiyet Profesörü David Thomas, “Bu el yazmaları, İslamiyet’in kurulduğu ilk yıllara ait. Kur’an-ı Kerim, Halı Yıkama Firması 610 ve 632 seneleri içinde indirildi. Bu el yazmalarını yazan kişinin, Hz. Muhammed’le benzer dönemde yaşadığını, hem de peygamberi tanıdığını düşünüyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in bölümlerinin evvel parşömen, taş, palmiye yaprakları ve develerin kürek kemikleri üst kısmına yazıldığını hatırlatan Thomas, mukaddes kitabın henüz ardından 650 seneninde kitap haline getirildiğini ve üçüncü halife Osman bin Affan aracılığıyla dağıtıldığını söyledi.

El yazması Kur’an-ı Kerim sayfaları, Halı Yıkama Firması Irak’ta dünyaya iştirak eden Keldani Kilisesi mensubu Alphonse Mingana aracılığıyla toplanıp 1920′li senelerde İngiltere’ye getirilen tahmini 3 bin kitap ve belge içinde yer alıyor.

http://www.merthaliyikama.com/

Comment on this post

About this blog

profesyonel halı yıkama